ΕΘΝΙΚΑ

Πύλος: Εορτασμοί για την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Πύλος:  Εορτασμοί για την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες (20/10/2014) οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο της Μεσσηνίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βρέθηκαν εκεί αντιπροσωπείες πρεσβειών για τους πεσόντες ναυτικούς και στρατιώτες Γάλλους, Άγγλους και Ρώσους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με εθνικά εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Στις 9.30 οι σημαίες Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας μεταφέρθηκαν σε πομπή από το Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου πραγματοποιήθηκε η έπαρση τους στο μνημείο των Τριών Ναύαρχων από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κύριο Καφαντάρη Δημήτριο .

gg

Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Κατόπιν έγινε παράταξη των στρατιωτικών αγημάτων, μαθητών, οδηγών και ναυτοπροσκόπων στην κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σοφία Καπετανάκη, με τίτλο «Η σωτήριος για την Ελληνική Επανάσταση Ναυμαχία του Ναυαρίνου».

Ακολούθησε ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στις 11.15 ξεκίνησε η παρέλαση.

Για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Ρώσοι ναύτες που παρέλασαν σε άψογο σχηματισμό και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Στις δηλώσεις τους στο περιθώριο των εορτασμών της 187ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρινου, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος που εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση.

πηγη kranos.gr

Διαβάστε επίσης

Καστελόριζο: Κοινή άσκηση από Αεροπορία, το Ναυτικό και το Λιμενικό