ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακή ΑΟΖ: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν χέρι – χέρι

Κυπριακή ΑΟΖ: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν χέρι – χέρι

Την είδηση είχε δώσει πρώτος στη δημοσιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης μέσω twitter, αφού είχε «τιτιβίσει» πως «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη Σύνοδο του ΕΛΚ, θα εκπροσωπηθώ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό που θα αναλύσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε την αντικατάσταση, τονίζοντας: «Με δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης μετά την περιπέτεια της υγείας του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον εκπροσωπήσει κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ευχαρίστως και ανέλαβε την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΕ.».

Μάλιστα, η κυρία Βούλτεψη ενημέρωσε για τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά από την ώρα που αυτός αφίχθη στις Βρυξέλλες και έπειτα, επισημαίνοντας πως ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνεκρ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, λίγη ώρα μετά την επιστροφή του τελευταίου στο ξενοδοχείο του, από το νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευθεί.

Η κίνηση αυτή φυσικά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από κανέναν. Ελλάδα και Κύπρος είναι μαζί και πάνε χέρι – χέρι και φυσικά η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να εκπροσωπήσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε μια χρονική στιγμή που οι Τούρκοι προκαλούν στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ, πιστοποιεί πως το ενιαίο αμυντικό δόγμα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι σε απόλυτη ισχύ.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα στήριξης Παπούλια σε Αναστασιάδη

Ο Σαμαράς θα εκπροσωπήσει τον Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής