ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκαλβανική θηλιά

Τουρκαλβανική θηλιά

Του Κώστα Τζεβελέκου

Λίγες ώρες μετά την αντικατάσταση του πλέον αναποτελεσματικού υπουργού Άμυνας που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το Πεντάγωνο, του Πάνου Μπεγλίτη, οι εξελίξεις δείχνουν πως όταν δεν υπάρχει στρατηγική, ο δρόμος για την κόλαση περνά μέσα από τις καλές προθέσεις.

Ύστερα από τα πανηγύρια για τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, οι Τούρκοι στρατηγοί κάνουν κίνηση ματ με την Αλβανία.

Χρησιμοποιούν την ονείρωξη της Μεγάλης Αλβανίας για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ελληνική πλευρά.

Την ίδια στιγμή οι Αλβανοί για να προωθήσουν τις επεκτατικές τους βλέψεις στα Βαλκάνια, συνεργάζονται με τους Τούρκους ώστε να μας δημιουργήσουν πρόβλημα .

Το χρήμα κυβερνά τους Αλβανούς

Οι Αλβανοί μπροστά στα οικονομικά οφέλη δίνουν γη και ύδωρ στους Τούρκους. Υπογράφουν στρατιωτικές συνεργασίες μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας προκειμένου ο τουρκικός στόλος να μπορεί να κινείται άνετα στα Αλβανικά χωρικά ύδατα, αλλά επίσης να αγκυροβολεί και στη ναυτική βάση του Δυρραχίου, την οποία χρηματοδότησε η Άγκυρα.

Η Τουρκία βάζει μπροστά τους Αλβανούς προκειμένου να περικυκλώσει ουσιαστικά τη χώρα μας από όλες τις μεριές.

Όλα αυτά γίνονται γιατί η Τουρκία διεκδικεί τουλάχιστον τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Προσπαθεί με την πολιτική της να επαναφέρει στη σφαίρα επιρροή της σε όσα ανεξάρτητα κράτη αποτελούσαν πριν από εκατό χρόνια επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια.

Στο βιβλίο του «Στρατηγικό βάθος» ο καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και αρχιτέκτων του νέο-οθωμανισμού, γράφει: Οι τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Μακεδονία, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία και Ρουμανία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της βαλκανικής πολιτικής της Τουρκίας (σελ. 200).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο 70 οθωμανολόγοι από 30 περίπου κράτη συγκροτούν διεθνές συμπόσιο του Πανεπιστημίου της τουρκικής πόλης Μπίλετσικ και όλοι συμμερίζονται την άποψη ότι οι δυτικοί ιστορικοί υπήρξαν μεροληπτικοί και παρερμήνευσαν την οθωμανική ιστορία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου δηλώνει: Φέρνοντας σε επαφή επιστήμονες από πολλές χώρες, θέλουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για να ξαναγραφεί η Οθωμανική Ιστορία.

Στο πρώτο τεύχος του 2011 το αυστριακό περιοδικό Der Standard γράφει: Εβδομήντα τουρκικές σαπουνόπερες κατακτούν τα Βαλκάνια και αλλάζουν την αρνητική εικόνα που τα βαλκανικά έθνη είχαν για τους Τούρκους.

Η τουρκική κινηματογραφική βιομηχανία είναι πλέον εργαλείο της γεωπολιτικής του νεο-οθωμανιστή Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συνεργασία τους με τους Αλβανούς είναι σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Από την εκπαίδευση στρατιωτικών σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας μέχρι υποτροφίες σε Αλβανούς φοιτητές που έχουν ασπασθεί τον Ισλαμισμό .

Οι παραπάνω κύριοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα με τα οικονομικά της προβλήματα έχει τελειώσει και είναι ευκαιρία να την διαλύσουν.

Οι Αλβανοί είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να πάρουν την Τσαμουριά (περιοχή της Θεσπρωτίας) και συνεργάζονται με τους Τούρκους για να προκαλέσουν αλλαγές στο στάτους κβο των Βαλκανίων.

Μάλλον δεν έχουν διαβάσει Ιστορία, γιατί ο ελληνικός λαός έχει αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.

Τα ίδια έλεγαν και οι Γερμανοί με τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και εξ αιτίας των Ελλήνων έχασαν τον πόλεμο και διαλύθηκαν.

Αυτό δεν μας το συγχωρούν.

Αύριο θα σας αποδείξουμε πως συνεργάζονται Αλβανοί και Τούρκοι μαφιόζοι υπό την ευλογία των κυβερνήσεων τους στο χώρο των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.