ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τι απάντησε ο Γ. Κωστόπουλος σε newsbomb - newscode

Τι απάντησε ο Γ. Κωστόπουλος σε newsbomb - newscode
Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στο Χίλτον οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών Alpha Bank και Eurobank...

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στο Χίλτον οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, για την επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης τους.

Σε ερώτηση του αρθρογράφου Αχιλλέα Βουνάτσου εκ μέρους του newsbomb.gr και του newscode.gr για το αν η συγχώνευση Alpha Bank – Eurobank θα αλλάξει κάτι για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και θα ανοίξουν επιτέλους οι στρόφιγγες σας που έχουν κλείσει προς την αγορά, οι απαντήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος απάντησε πως για αυτό το λόγο γίνεται αυτή η συμφωνία, καθώς για να ανοίξουν οι στρόφιγγες πρέπει να υπάρχει νερό! Γιατί τώρα νερό δεν υπάρχει…

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ Νανόπουλος, σημείωσε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να επαναφέρουν τις καταθέσεις τους στη νέα τράπεζα.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως οι τράπεζες έχουν μεγάλες απώλειες καταθέσεων καθώς έχουν φύγει από τα ταμεία τους περίπου 50 δις. ευρώ προς το εξωτερικό. Η επιστροφή αυτών των καταθέσεων στην νέα τράπεζα θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λογότυπο της νέας τράπεζας θα έχει το μπλε χρώμα της Alpha Bank και το όνομα της θα είναι Alpha - Eurobank. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για αυτό το θέμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ύπαρξη πολλών τραπεζικών συμβούλων, που έδιναν πληροφορίες και απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα και η απουσία κάποιου εκπροσώπου του Κατάρ.

πηγή:newscode.gr

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε επίσημα το deal Αlpha Bank -Eurobank

Α. Σαμαράς: Ορθή στρατηγική η συγχώνευση των τραπεζών

ΓΣΕΕ: Να δημιουργηθεί δημόσιος πυλώνας στο πιστωτικό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα για τις Ελληνικές Τράπεζες εδώ