ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι αμερικανοί ελεγκτές προκαλούν εκνευρισμό στις ελληνικές τράπεζες

Οι αμερικανοί ελεγκτές προκαλούν εκνευρισμό στις ελληνικές τράπεζες
Μάλλον δυσάρεστη είναι η εμπειρία που αποκομίζουν όσοι Έλληνες τραπεζίτες...

Μάλλον δυσάρεστη είναι η εμπειρία που αποκομίζουν όσοι Έλληνες τραπεζίτες έρχονται σε επαφή με τους ελεγκτές της αμερικανικής εταιρίας BlackRock.

Ως γνωστόν, οι τελευταίοι, με «εντολή» της Τράπεζας της Ελλάδας, ξεκίνησαν από τη Δευτέρα ένα ιδιότυπο, όσο και σκληρό στρες τεστ, στο οποίο υποβάλλονται όλα τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αποτυπωθεί με τον πιο ακριβή τρόπο η κατάσταση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι «ξεσκονίζουν τα πάντα». Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι στην Αθήνα, για το λόγο αυτό, έχουν έρθει πάνω από 25 ελεγκτές της BlackRock, κι όπως λέγεται, αν χρειασθεί, θα έρθουν κι άλλοι.

Παράλληλα, υποστηρικτικά σε αυτούς δουλεύουν ακόμη 300 αναλυτές της μητρικής εταιρίας από τις ΗΠΑ, αλλά και κλιμάκιο τους, ξεχωριστό, το οποίο έχει έρθει γι αυτόν τον σκοπό στην χώρα μας.

Οι ελεγκτές επισκέπτονται ταυτόχρονα περισσότερες από δύο τράπεζες, προκειμένου να επισπεύσουν όσο μπορούν το χρόνο ολοκλήρωσης του project, που υπολογίζεται εκεί προς τα μέσα Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο χρονικό σημείο έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε ορόσημο για τις τραπεζικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο λόγος;

Με το αποτέλεσμα του πορίσματος της BlackRock αναμένεται ότι θα γίνουν ή θα χαλάσουν αντίστροφα, πολλές κυοφορούμενες αυτόν τον καιρό στρατηγικές συνεργασίες στο χώρο.

Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμάται, το σχετικό κείμενο θα είναι «καθρέπτης» της πραγματικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται κάθε τράπεζα.

Οπότε θα κρίνεται κι αναλόγως αν συμφέρει σε κάποιον τρίτο να την προσεγγίσει και υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις. Γι αυτό και το διάστημα που μεσολαβεί έως το τέλος του χρόνου, αναμένεται πολύ ενδιαφέρον, από κάθε άποψη.

πηγή: newscode

Διαβάστε περισσότερα για τις Ελληνικές Τράπεζες εδώ