ΦΑΚΕΛΟΣ MIG

Τι ζητά ο Βγενόπουλος με τους απολυμένους της Wind

Τι ζητά ο Βγενόπουλος με τους απολυμένους της Wind
Για ανορθόδοξο πόλεμο «άπλυτων», προκειμένου να αποκτήσει κομμάτι της εταιρείας σε τιμή… ευκαιρίας, μιλά η αγορά.....

Το έτος 2007 λεγόταν ότι ο Αιγύπτιος Ν. Sawiris θα ανακοίνωνε τα σχέδια του σχετικά με την υλοποίηση συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind και σε «μεγάλη τράπεζα». Εν μέρει, υλοποίησε αυτόν τον σχεδιασμό με την Marfin, της οποίας ισχυρός άνδρας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Wind και MIG ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους ευρεία στρατηγική συνεργασία το 2008.

Την ίδια, όμως, περίπου χρονική περίοδο ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης είχε θέσει εμπόδια στη MIG, ώστε να μην αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στον ΟΤΕ λίγο πριν πωληθεί στη γερμανική Deutsche Telecom με την «υποστήριξη» της γερμανικής πρεσβείας.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, επιθυμία του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι η θεαματική είσοδος στις τηλεπικοινωνίες, ακόμη και αν κάτι τέτοιο συμβεί με σχετικά ανορθόδοξο τρόπο. Η πιθανή εμπλοκή του με τις τηλεπικοινωνίες σχεδιάζεται, αυτή τη φορά, αυστηρά για τον ιδιωτικό τομέα. Στόχος του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι η αγορά ενός ικανοποιητικού ποσοστού της Wind.

Έχοντας φθάσει πλέον στο Δεκέμβριο του 2010 δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι αναρωτιούνται αν η Wind πωλείται ή όχι.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο newsbomb, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενδιαφέρεται για την αγορά ποσοστού της τάξης του 20 – 22% της εταιρείας. Την ανοικτή εκδήλωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του, ωστόσο, «φρενάρει» η υψηλή τιμή αυτού του ποσοστού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει αναπτύξει δίαυλο συστηματικής επικοινωνίας με απολυμένα στελέχη και υπαλλήλους της Wind». Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, στόχος του είναι η εξεύρεση τρόπων και… μεθόδων για τη μείωση της τιμής του ποσοστού για το οποίο ενδιαφέρεται. Όπως αναφέρεται, η προσέγγιση πρώην στελεχών της Wind έχει να κάνει ακριβώς με τη μεθοδολογία που ακολουθεί ο ισχυρός άνδρας της Marfin για να ρίξει την τιμή. Με άλλα λόγια, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο «πολύς» κ. Βγενόπουλος αναζητά «άπλυτα» της εταιρείας, τα οποία ακολούθως θα χρησιμοποιήσει για να… πιέσει προς τα κάτω την τιμή.

Το ακριβές περιεχόμενο αυτής της μεθοδολογίας αποτελεί κουίζ για… δυνατούς λύτες.