ΦΑΚΕΛΟΣ MIG

O A. Μαρτίνης για τη MIG και «οικονομικούς παράγοντες-παράσιτα»

O A. Μαρτίνης για τη MIG και «οικονομικούς παράγοντες-παράσιτα»
Κίνδυνο "εγκαθίδρυσης της στυγνότερης αντιλαϊκής δικτατορίας" επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Για "ηγετικές πολιτικοκοινωνικές δραστηριότητες παρασιτικών οικονομικών παραγόντων", η επιτυχία των οποίων θα συνιστούσε την "εγκαθίδρυση της στυγνότερης αντιλαϊκής δικτατορίας", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, απαντώντας σε καταχώρηση της MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου.


Αναλυτικά, ο κ. Μαρτίνης δηλώνει: «Εάν υπάρχουν επίορκοι πολιτικοί αυτό είναι κακό, αλλά μικρότερο κακό, γιατί η δημοκρατική ψήφος των πολιτών το αποκαθιστά. Μείζονα κίνδυνο θεωρώ τις ηγετικές πολιτικοκοινωνικές δραστηριότητες παρασιτικών οικονομικών παραγόντων, εάν υπάρχουν, διότι η επιτυχία τους θα συνιστούσε την εγκαθίδρυση της στυγνότερης αντιλαϊκής δικτατορίας". Ο πρόεδρος του ΕΕΣ σπεύδει να διευκρινίσει ότι "τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις μου επί γενικών καταστάσεων στον ελληνικό και διεθνή χώρο, και δεν υποκρύπτουν προσωπικό υπαινιγμό προς κανέναν", προκειμένου να προλάβει κακές γλώσσες που τυχόν θα συνέδεαν το συγκεκριμένο σχόλιο με τον πολυπράγμονα Α. Βγενόπουλο, δεδομένου και ότι οι εν λόγω σκέψεις διατυπώνονται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για την καταχώρηση της MIG.


Από την πλευρά της, η MIG προχώρησε στη δημοσίευση οξύτατης πληρωμένης καταχώρησης στο σημερινό Τύπο (ως "ξένης δημοσίευσης"), σε προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Παντελή Στραγάλη να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου ως εκπροσώπου της Marfin για απόπειρα εκβίασης του Ερρίκος Ντυνάν. Παράλληλα, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός με διάταξή του -την οποία κάποιοι χαρακτήρισαν και "κόλαφο"- ζητεί να διερευνηθεί αν ο Α. Βγενόπουλος έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Marfin, καθώς και κατά πόσον έχει διαπραχθεί το αδίκημα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στην καταχώρησή της, η MIG επιτίθεται προσωπικά και με σκληρότατους χαρακτηρισμούς κατά του κ. Μαρτίνη, τον οποίο κατηγορεί για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.


Απαντώντας, ο κ. Μαρτίνης επισημαίνει ότι «δεν θα επιθυμούσα να προβώ σε κανένα σχόλιο επί της ουσίας, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την Ελληνική Δικαιοσύνη». Απευθύνει, ωστόσο, έκκληση στους μετόχους της MIG να ενσκήψουν στο γεγονός, για την υπεράσπιση «της κοινωνικής εικόνας του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας μας, τον οποίο αυτοί συνέστησαν και στηρίζουν».