ΦΑΚΕΛΟΣ MIG

Εξηγήσεις Βγενόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το «Ντυνάν»

Εξηγήσεις Βγενόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το «Ντυνάν»
Εξηγήσεις ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να...

Εξηγήσεις ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα (έχει προγραμματιστεί για τις 10:30) ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Marfin καλείται να ενημερώσει τόσο τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος θα παρίσταται, όσο και τα μέλη της Επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Εις βάρος του Α. Βγενόπουλου έχει ζητηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για το κακουργηματικού τύπου αδίκημα της απόπειρας εκβίασης επιχείρησης και συγκεκριμένα του κοινωφελούς ιδρύματος «Ε. Ντυνάν», όπως παρήγγειλε ο εισαγγελέας εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης.

Παράλληλα, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός με διάταξή του ζητεί να διερευνηθεί αν ο Α. Βγενόπουλος έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Marfin, καθώς και κατά πόσον έχει διαπραχθεί το αδίκημα του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η υπόθεση βρήκε το δρόμο της Δικαιοσύνης έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το «Ε. Ντυνάν» δια του προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη κατά της Marfin Bank.

Όπως είχε ανακοινώσει το ίδρυμα «η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του Ερρίκος Ντυνάν αμέσως μετά τη συνεργασία του ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ Α.Ε. χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων».

Η ανακοίνωση έκανε λόγο και για αθέμιτο ανταγωνισμό από τη πλευρά της Marfin προκειμένου να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της αλλά και για προσβολή του νομικού προσώπου του κοινωφελούς ιδρύματος.

Αν και αρχικά η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο από τον εισαγγελέα που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την μηνυτήρια αναφορά, ωστόσο ο κ. Στραγάλης επανέφερε στο προσκήνιο τη δικογραφία.

Διαβάστε επίσης...

Το ‘’Ερρίκος Ντυνάν” απαντά στον Βγενόπουλο