ΦΑΚΕΛΟΣ MIG

Δικαστική ήττα Βγενόπουλου στην Κύπρο

Δικαστική ήττα Βγενόπουλου στην Κύπρο
Ηττημένος βγήκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος από τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην πρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, Κίκη Λαζαρίδη...

Ηττημένος βγήκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος από τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην πρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, Κίκη Λαζαρίδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας lay-out. Η υπόθεση, αφορά σε οικονομικές αποζημιώσεις, προς τον Κίκη Λαζαρίδη, τις οποίες όφειλε η Λαϊκή Τράπεζα και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε σταματήσει από το 2006.

Η υπόθεση

Τον Ιούλιο του 2006 είχε ανακοινωθεί η έναρξη συγχώνευσης της Λαϊκής, της Marfin και της Εγνατίας. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, ο μέχρι τότε πρόεδρος της Λαϊκής, Κίκης Λαζαρίδης παραιτήθηκε, εκτοξεύοντας βολές και κατηγορώντας τον Ανδρέα Βγενόπουλο για προσπάθεια χρηματισμού του ιδίου, αλλά και δημοσιογράφων.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κίκης Λαζαρίδης κατηγόρησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ότι του έκανε πρόταση να συνεργαστεί μαζί του «για την υφαρπαγή της Λαϊκής πίσω από τις πλάτες των μετόχων έναντι οικονομικών παροχών προς εμέ που ανερχόταν σε πολλά εκατομμύρια λίρες».

Παράλληλα, ο κ.Κίκης Λαζαρίδης δήλωνε έτοιμος να καταθέσει και «σχετικό έγγραφο» σε οποιαδήποτε έρευνα, ποινική ή άλλη…

Είχε προσθέσει επίσης στη γραπτή δήλωσή του ότι «μια από τις πρώτες ενέργειες του κ. Βγενόπουλου, αμέσως μετά από την κάθοδό του στη Κύπρο, ήταν να ζητήσει κατάλογο των δημοσιογράφων που ασχολούνται με οικονομικά θέματα, μαζί με το βιογραφικό τους και την οικονομική τους κατάσταση. Ο σκοπός ήταν προφανής. Αρνήθηκα να γίνω συνεργός σε κάτι τέτοιο και όσο ήμουν στη Λαϊκή, τουλάχιστον εν γνώσει μου, δεν δόθηκε τέτοιος κατάλογος».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πει τότε για τον Κίκη Λαζαρίδη: ''εάν του έχει απομείνει ίχνος ήθους να παρουσιάσει άμεσα το χαρτί που κράδαινε ενώπιον των δημοσιογράφων με βάση το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποδείξει προσπάθεια δωροδοκίας εκ μέρους μου". Και ζήτησε να του μεταφερθεί το μήνυμα "να μην κρύβεται πίσω από τη Δικαιοσύνη".

Στην πρόκληση - πρόσκληση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Κίκης Λαζαρίδης απάντησε: "τον περιμένω στο δικαστήριο. Από τώρα και στο εξής μαζί του θα ασχολούνται μόνο οι δικηγόροι μου". Εξέφρασε δε, τη χαρά του διότι "αποδέχτηκε την πρόκληση μου να ακολουθηθεί η δικαστική οδός. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία και ο φυσικός χώρος όπου θα λάμψει η αλήθεια".