ΥΓΕΙΑ

Διαμάχη για το κόστος των εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Διαμάχη για το κόστος των εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Την έντονη διαφωνία του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων στις αιτιάσεις του Συλλόγου Γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά το κόστος των εργαστηριακών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, όταν γίνονται στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ ή στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων απαντά με ανακοίνωσή του στα όσα υποστήριξε ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης στις 5 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «με οικονομοτεχνική μελέτη, την οποία έχουμε καταθέσει ενσωματωμένη στην αναφορά μας στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για την κατασπατάληση πόρων του ΕΟΠΥΥ, κατά τη διετία 2012-2013 αποδεικνύουμε ότι οι μικροβιολογικές εξετάσεις, π.χ. στοιχίζουν 5 φορές φθηνότερα στις δομές του Οργανισμού απ' ότι στα ιδιωτικά εργαστήρια».

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων αναφέρει ότι «ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πληρώσει για τα 13 περίπου εκατομμύρια περιστατικών που εξετάστηκαν στους συμβεβλημένους ιδιώτες κλινικούς ιατρούς το ποσό των 86 εκατ. ευρώ, για δε τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια τα οποία επέλεξαν το 96% των ασφαλισμένων του Οργανισμού, θα πληρώσει μετά την επιβολή αυθαίρετων εκπτώσεων και επιστροφών, 300 εκατ. ευρώ, όταν για 8 εκατ. περιστατικά που εξετάστηκαν στα πολυιατρεία του Οργανισμού και για το 4% των ασφαλισμένων που επέλεξαν να διενεργήσουν τις αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις εντός των δημόσιων πολυιατρείων, δαπανήθηκαν 350 εκατ. ευρώ».

Πηγή: onmed.gr