ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Μηνύσεις μέχρι τη Δευτέρα για το πλαφόν

ΠΙΣ: Μηνύσεις μέχρι τη Δευτέρα για το πλαφόν

Μηνυτήρια αναφορά για το πλαφόν στην συνταγογράφηση καταθέτει άμεσα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος προτρέπει όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία της ερχόμενη Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταθέτει μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πέραν της προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια, με την οποία ζητεί την κατάργηση του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, προκειμένου να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών και η δεοντολογική λειτουργία των ιατρών.

Ο ΠΙΣ καλεί τους ιατρούς να συνεχίσουν το λειτούργημά τους υπερασπίζοντας την υγεία και την περίθαλψη κάθε ασθενή. Οι κανόνες ιατρικής, ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και η προστασία της Υγείας, είναι υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο και τις υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος.

Υπενθυμίζουμε, αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου, πως ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε να συζητήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις Φαρμακευτικές επιχειρήσεις τον τρόπο κατά τον οποίο το όριο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα αδικεί την ιατρική λειτουργία και την περίθαλψη των ασθενών.

Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στην Πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου, την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το «ανθρωποκτόνο» – όπως το χαρακτηρίζει- νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας με πορεία προς τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις: Ή χωρίς φάρμακα ή... χωρίς φάρμακα