ΥΓΕΙΑ

Σημείο μηδέν για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς στην Ελλάδα της κρίσης

Σημείο μηδέν για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς στην Ελλάδα της κρίσης

Ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου δεν κρίνεται μόνο από τις παροχές του προς τους εργαζόμενους αλλά πρωτίστως από αυτά που παρέχει στους ανασφάλιστους. Και η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει γεμίσει από ανασφάλιστους οι οποίοι αγγίζουν τα 2,6 εκατ.

Ανασφάλιστοι όμως, που κάποτε ήταν νοικοκύρηδες πλήρωναν τις εισφορές τους στα ταμεία και ήταν συνεπείς απέναντι στο κράτος. Ένας μεγάλος όγκος ανασφάλιστων αυτή την στιγμή, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που απώλεσαν τις δουλειές τους και είδαν ξαφνικά να χάνονται όλα σε μία ημέρα στην Ελλάδα της κρίσης.

Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας και είναι αμφίβολο, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων, να μπορέσουν να έχουν την περίθαλψη που δικαιούνται και που αξίζουν με το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ (ΠΕΔΥ) το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη και Πέμπτη στην Βουλή. Αλλά και τα περίφημα voucher υγείας που έχει θεσμοθετήσει το υπουργείο Υγείας για ανασφάλιστους, βρίθουν από γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να γίνονται κάθε άλλο παρά ελκυστικά για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις Ενώσεις Ασθενών, οι αιτήσεις είναι λίγες.

Τα στοιχεία αυτά, παρουσιάστηκαν το Σάββατο σε μία σημαντική ημερίδα που δυστυχώς πέρασε στα ψιλά και οργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ερευνών για τον Καρκίνο σε συνεργασία με τέσσερις Ενώσεις Ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στο επικίνδυνο μοντέλο του ενός προμηθευτή για τα νοσοκομεία