ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Θρηνούμε θύματα με τις ανθρωποκτόνες πολιτικές

ΠΙΣ: Θρηνούμε θύματα με τις ανθρωποκτόνες πολιτικές

Τρία βασικά θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα και πλήττουν σοβαρά τόσο το λειτούργημα των γιατρών, όσο και την δημόσια υγεία, συζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το Σάββατο στην συνεδρίασή του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Πρόκειται για το Νομοσχέδιο για την Π.Φ.Υ. (Π.Ε.Δ.Υ), το πλαφόν συνταγογράφησης και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί από την Πολιτεία να δει με υπευθυνότητα τα προβλήματα της υγείας και της περίθαλψης, καθώς και την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας. «Είναι απαράδεκτο καθημερινά να θρηνούμε θύματα στο όνομα δήθεν δεσμεύσεων και ανθρωποκτόνων περικοπών, σημειώνει, προσθέτοντας ότι «ο ιατρικός κόσμος με όλες του τις δυνάμεις θα σταθεί, υπερασπίζοντας την λειτουργία του αλλά και την ασφαλή περίθαλψη των ασφαλισμένων».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι το Νομοσχέδιο που έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής και του οποίου ολοκληρώνεται η ψηφοφορία αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, είναι ένα Νομοσχέδιο, που θα έπρεπε σύσσωμο το Κοινοβούλιο όχι μόνο να το απορρίψει, αλλά ούτε να δεχθεί να συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Το Νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, αποδομεί με τον χειρότερο τρόπο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, απολύει πάνω από 3.000 ιατρούς και διαλύει Δημόσιες Δομές Υγείας σε μία εποχή κατά την οποία η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα χρειάζεται ενίσχυση. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και η επιβάρυνσή τους για να λάβουν εφεξής την περίθαλψή τους θα είναι μεγάλη και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου θα πρέπει, έστω και την υστάτη στιγμή της ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας, να σκεφθούν πολύ καλά όλες αυτές τις κρίσιμες παραμέτρους.

Αναφορικά με το πλαφόν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιμένει στην απόσυρση του αστυνομικού μέτρου του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, μέτρο το οποίο προσβάλλει την ιατρική λειτουργία, ζητά από τον ιατρό να κάνει έκπτωση των υποχρέωσεών του προς τον ασθενή και φορτώνει με επιπλέον επιβαρύνσεις και ταλαιπωρία τους ασθενείς.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Μήλος μηνύει Γεωργιάδη και Βρούτση