ΥΓΕΙΑ

Έκρηξη νοσηλευτών: μαζικές απολύσεις μέσα από την αξιολόγηση

Έκρηξη νοσηλευτών: μαζικές απολύσεις μέσα από την αξιολόγηση

Το ότι η χώρα μας διαθέτει τους λιγότερους νοσηλευτές από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ είναι γνωστό, διαθέτουμε μόλις 3,3 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους , την ώρα που οι χώρες του ΟΟΣΑ διαθέτουν 8,8 νοσηλευτές για τους ίδιους πάντα κατοίκους.

Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως ίσως γνωστό, είναι το γεγονός ότι ακριβώς αυτή η υποστελέχωση στην χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα η θνησιμότητα στον χώρο του νοσοκομείου, να αγγίζει το 30%, σύμφωνα με το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Το «κερασάκι» στην τούρτα της περίθαλψης που βάζει τώρα η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εις εκ των πρωταγωνιστών της εκτέλεσης της μνημονιακής πολιτικής, υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είναι η αξιολόγηση σε όλο το ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλει τις Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης διότι επιχειρούν για μια ακόμη φορά, όπως αναφέρει, να εξαπατήσουν τόσο τον Ελληνικό λαό όσο και τους δανειστές της χώρας, προσποιούμενοι δήθεν την εισαγωγή της κατ' όνομα και μόνο «Αξιολόγησης» ως τη μείζονα μεταρρύθμιση στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η αξιολόγηση αυτή, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μέτρο για απολύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα ελληνικά ομόλογα,η χαμένη περίθαλψη και εργαζόμενοι που υποφέρουν