ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Ο απολογισμός δράσης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

ΙΣΑ: Ο απολογισμός δράσης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Με τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, για τον απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου του ιατρείου και τον προγραμματισμό των περαιτέρω δράσεων σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Τριακόσιοι γιατροί μέλη του ΙΣΑ, όλων των ειδικοτήτων, προσφέρουν εθελοντικά σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους πολίτες, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα στοιχεία δράσης και απολογισμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σύμφωνα με τα οποία στο ιατρείο έχουν διεξαχθεί περίπου 42.000 ιατρικές επισκέψεις, έχει χορηγήσει 600.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας 35 δήμους της Αττικής, 42 δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη για άλλη μια φορά τους εθελοντές ιατρούς και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε το έργο μας ώστε να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, οι ανασφάλιστοι να έχουν το φάρμακό τους και πρόσβαση σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιό τους και εμείς ως ανταμοιβή να λαμβάνουμε το ευχαριστώ όλων αυτών των συνανθρώπων μας τιμώντας τον Όρκο που δώσαμε ως ιατροί. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας μέχρι το κράτος τα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του...».

Διαβάστε επίσης:

Ιατροφαρμακευτική βοήθεια στην Κάρπαθο από το Δήμο Αμαρουσίου