ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Πατούλη-Βορίδη για την υγεία στη νησιωτική Ελλάδα

Συνάντηση Πατούλη-Βορίδη για την υγεία στη νησιωτική Ελλάδα

Με την ιδιότητα του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, για να συζητήσουν για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και τους τρόπους κάλυψης των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών.


Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον υπουργό Υγείας την ανάγκη στελέχωσης των νησιών με Γενικούς Ιατρούς, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού των ιατρείων με συστήματα τηλεϊατρικής, προκειμένου «να βοηθήσουμε τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες κατά τους χειμερινούς μήνες».

Ζήτησε επίσης τη βελτίωση των συνθηκών αεροκομιδής, αλλά και τη δυνατότητα υπογραφής εποχικών συμβάσεων υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά την τουριστική περίοδο.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, ζήτησε δημιουργία «Κάρτας Πρόληψης» για τους κατοίκους των μικρών νησιών και την επίσκεψη σε αυτά εξειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Μάκης Βορίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τις προτάσεις αυτές θα διαμορφωθεί σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Το θέμα τη Υγείας στη Νησιωτική Ελλάδα άλλωστε, σημείωσε επιπλέον ο κ. Πατούλης, θα απασχολήσει και τους συνέδρους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Δήμο Αμαρουσίου.

Ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δήλωσε:

« Θέσαμε στον κο Υπουργό το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών υγείας στη νησιωτική χώρα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας. Κάθε Έλληνας, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ο τομέας της υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής. Είναι θέμα αυτοδιοικητικό και πρέπει να λυθεί μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών.»

Διαβάστε επίσης:

«Κούρεμα» σε διαγνωστικές εξετάσεις–Το κόστος στους ασθενείς