ΥΓΕΙΑ

«Σκληρή» διάψευση Βορίδη από τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν»

«Σκληρή» διάψευση Βορίδη από τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν»

Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα στην υπόθεση της μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν» από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Πέμπτης, κατέπεσε με κρότο.


Ο υπουργός, είτε λόγω κεκτημένης ταχύτητας και ζέσης να υπερασπιστεί την πολιτική Σαμαρά, είτε επειδή ήθελε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, υποστήριξε ότι πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι και εξασφαλίστηκαν οι 1.050 θέσεις εργασίας, με τον εκπλειστηριασμό του νοσηλευτηρίου και το πέρασμα όλων των περιουσιακών του στοιχείων στην εταιρεία συμφερόντων ομίλου Πειραιώς, ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε υποτιθέμενο ευχαριστήριο που έχει λάβει από τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν».

Λίγο πριν, είχε χαρακτηρίσει «ανοησίες» και «κουταμάρες» την καταγγελία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, περί «φωτογραφικής διάταξης για την Τράπεζα Πειραιώς και το Ερρίκος Ντυνάν».

Τον κ. Βορίδη, όμως, διαψεύδει με μία ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση το Σωματείο των Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (ΣΕΝΕΝ). Όπως διευκρίνισε στο newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΣΕΝΕΝ, Κώστας Κρέτσης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν εξοφληθεί, οι θέσεις εργασίας έχουν διασφαλιστεί μόνο στα λόγια του υπουργού, ενώ ευχαριστήρια επιστολή –τουλάχιστον από τους εργαζόμενους- δεν εστάλη ποτέ. Αντίθετα, ο κ. Βορίδης δεν έχει δεχτεί μέχρι σήμερα τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν», οι οποίοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση, ούτε έχει ικανοποιήσει το απολύτως δικαιολογημένο αίτημά τους, να τους κοινοποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υπουργείου Υγείας, της Τράπεζας Πειραιώς, της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στους όρους του μνημονίου περιλαμβάνονταν μείωση του εργασιακού κόστους και αναδιάρθρωση των θέσεων εργασίας.

«Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν', ως μοναδικός και νόμιμος εκφραστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζει για άλλη μια φορά ότι είναι ψευδείς οι δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους. Στιγματίσαμε και στιγματίζουμε τον πλειστηριασμό των μισθών-δεδουλευμένων-αναδρομικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 24.09.2014. Καταθέσαμε με παρεμβάσεις μας στον πλειστηριασμό τη γραπτή διατύπωση των αιτημάτων μας.

Δεν γνωρίζουμε ποια γνωστά-άγνωστα ύπουλα στοιχεία κινούνται στο ημίφως και στο σκοτάδι και διαλέγησαν με τον κ. Υπουργό. Είναι επιλογή δική του και φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Ας μας αποκαλύψει με πολιτικό θάρρος τους 'συνομιλητές' του. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και απομόνωση όλων αυτών των υπογείως δρώντων 'εκπροσώπων', εκφραστών και υποστηρικτών της εργοδοσίας, αυτής που συνυπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας (memorandum of understanding).

Απαιτούμε από τον κύριο Υπουργό να αποκαλύψει το πλήρες κείμενο του μνημονίου. Ζητάμε από τον κύριο Υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα βουλευτών-κοινοβουλευτικών ομάδων που έχουν κατατεθεί εγγράφως για το Νοσοκομείο 'Ερρίκος Ντυνάν'. Να δεσμευθεί εγγράφως ότι:

1. Θα δοθούν με κυβερνητική εγγύηση όλα τα δεδουλευμένα-αναδρομικά τώρα και όχι σε δέκα χρόνια
2. Θα διατηρηθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας με ενιαία εργασιακή σχέση για όλους χωρίς ελαστικές μορφές εργασίας
3. Θα διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δηλώνουμε αμετακίνητοι στις θέσεις-αιτήματά μας. Δύναμή μας η μαζική, συλλογική αντίδραση για το δίκιο μας» αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

Αμφισβήτηση δεν χωρά για τα παραπάνω, ούτε από τον υπουργό Υγείας. Στο μυαλό του κ. Βορίδη τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορεί να συγχέονται με την ικανοποίηση επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων. Αν ήθελε η κυβέρνηση να δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, θα μπορούσε να φέρει μία σχετική τροπολογία, αφού εμφανίζει μεγάλη ευκολία στον τομέα αυτό. Γιατί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμα και ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων, καθώς χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης των απαιτήσεών τους στο συμβολαιογράφο του πλειστηριασμού.

Τέλος, ο κ. Βορίδης θα μπορούσε να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, ποιοι ήταν αυτοί που τον ευχαρίστησαν για τον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι εργαζόμενοι, πάντως, δεν ήταν...

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ν. Νικολόπουλος: Αυτοί ξεπέρασαν και τον Γιέλτσιν!

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν: H κυβέρνηση των... πλειστηριασμών!

Ν. Νικολόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά και κ.κ. Βορίδη, Χαρδούβελη»

Το «Ερρίκος Ντυνάν» και οι ασφαλιστικές ενημερότητες

Ερρίκος Ντυνάν: Κάτι ξεχάσατε κύριε Βορίδη... Την ταμπακιέρα!

Ερρίκος Ντυνάν: Άκρα της... διαφήμισης σιωπή!

Σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν»: Αόρατη ως... ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Άφεση αμαρτιών με... νόμο στις διοικήσεις του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Ερρίκος Ντυνάν: Πώς ανοίγει η πόρτα σε κερδοσκοπικά funds

Ποιος κρύβεται πίσω από το «σκάνδαλο» με το ξεπούλημα του «Ερρίκος Ντυνάν»;

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Να γιατί «καίγονταν» να το βγάλουν στο σφυρί

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Ερρίκος Ντυνάν: Το πρώτο ισχυρό βέτο στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Ερρίκος Ντυνάν: Ο πιο... «μαγικός» πλειστηριασμός της δεκαετίας!

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: «Μαύρη σελίδα» ο πλειστηριασμός του «Ερρίκος Ντυνάν»

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

ΚΚΕ: «Πολιτική επιλογή να δοθεί το Ερρίκος Ντυνάν σε επιχειρηματίες»

Ερρίκος Ντυνάν: Παντού υπάρχουν... άνθρωποι για όλες τις (καλές) δουλειές!

Ερρίκος Ντυνάν: Σκάνδαλο πληρωμής δεδουλευμένων με... μίζες 25%

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του «Ερρίκος Ντυνάν»

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το ΥΓΕΙΑ φεύγει, η ΗΜΙΘΕΑ έρχεται;

Ο Βορίδης απολογητής της κυβέρνησης Σαμαρά για το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»