ΥΓΕΙΑ

Τρομερές ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας της Πελοποννήσου

Τρομερές ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας της Πελοποννήσου

Οι τρομερές ελλείψεις που παρουσιάζει το δημόσιο σύστημα υγείας και η επείγουσα ανάγκη κάλυψης των κενών, προκειμένου η περίθαλψη των πολιτών να μη δημιουργεί επικίνδυνες για την υγεία επιπτώσεις, αναδείχτηκαν κατά το Παμπελοποννησιακό Συνέδριο, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.


Στην ιατρο-κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ, Αναστάσιος Βασιάδης, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, άλλοι εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πολλοί ιατροί.

Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν οι προοπτικές του συστήματος υγείας και η μεταρρύθμισή του σε περίοδο κρίσης, ο Υγειονομικός Χάρτης της Πελοποννήσου, καθώς και η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές του ΤΣΑΥ.

Η πολύωρη συνάντηση-συζήτηση ανέδειξε τα προβλήματα και τις παθογένειες του συστήματος υγείας, καθώς και τη δραματική κατάσταση που παρουσιάζει το Ταμείο (ΤΣΑΥ), αλλά και γενικότερα το ΕΤΑΑ. Ειδικότερα για την περιοχή της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, οι τρομερές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τονίστηκε η επείγουσα κάλυψη των κενών, προκειμένου η περίθαλψη των πολιτών να μη δημιουργεί επικίνδυνες για την υγεία, ακόμη και τη ζωή, επιπτώσεις.

Τονίστηκε από όλους η ανάγκη παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου τα θέματα αυτά, για τα οποία η αγωνία του ιατρικού κόσμου είναι έντονη, να τύχουν της επιβαλλόμενης αντιμετώπισης.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του ΠΙΣ, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις, κλιμάκιο του Συλλόγου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Ήπειρο και Θεσσαλία, στις 25 - 28 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων