ΥΓΕΙΑ

Τήρηση του Συστήματος Παρακολούθησης Μονάδων Ψυχικής Υγείας ζητά η Παπακώστα

Τήρηση του Συστήματος Παρακολούθησης Μονάδων Ψυχικής Υγείας ζητά η Παπακώστα

Την τήρηση του Πληροφοριακού Σύστημα Παρακολούθησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, ως βασικό μηχανισμό συλλογής πληροφοριών και αποτύπωσης της κατάστασης στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, ζητά η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.


Σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε η κ. Παπακώστα στους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των ενεργειών αναφέρεται η 14η Νοεμβρίου 2014.

Ειδικότερα, οι αποδέκτες του εγγράφου θα πρέπει να προβούν στην επιβεβαίωση της εγκυρότητας του συνόλου των στοιχείων που έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα σχετικά με τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής των στοιχείων που εκκρεμούν και την επικαιροποίηση αυτών που έχουν ήδη καταχωριστεί.

Προβλέπεται, επίσης, με καταληκτική ημερομηνία έως 30 Οκτωβρίου, ο ορισμός δύο στελεχών από κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα ή Υγειονομική Περιφέρεια, ως εκπροσώπων διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος, προερχόμενα, το ένα από τις διοικητικές υπηρεσίες και το άλλο από τον Ψυχιατρικό Τομέα, προκειμένου να καταχωρίζονται τα απαιτούμενα κάθε φορά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Εγκύκλιος Παπανικολάου με μέτρα και oδηγίες προς όλους