ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft κατά Google

Microsoft κατά Google
Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα οδηγηθεί η σχέση της Microsoft με τη Google, αφού η πρώτη έκανε επίσημη καταγγελία εναντίον της δεύτερης...

Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα οδηγηθεί η σχέση της Microsoft με τη Google, αφού η πρώτη έκανε επίσημη καταγγελία εναντίον της δεύτερης.

Αυτή, έχει να κάνει με το γεγονός πως η google, η οποία είναι παγκοσμίως η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, προωθεί τα δικά της site, όπως π.χ. το Youtube, περιορίζοντας σημαντικά τα αποτελέσματα άλλων sites που ανήκουν σε άλλες εταιρίες.

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτή είναι βη πρώτη φορά που η Microsoft έκανε επίσημη καταγγελία κατά της Google.

Την υπόθεση πλέον εξετάζουν ευρωπαϊκοί φορείς, ωστόσο προκαλεί προβληματισμό στους υπεύθυνους της Google το γεγονός πως η καταγγελία γίνεται από μια εταιρία η οποία έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην αγορά διαφόρων υπηρεσιών αλλά και hardware, αφού τόσο τα Windows ως λειτουργικά συστήματα, όσο και τα Office και ο explorer, είναι προϊόντα της εταιρίας του Bill Gates.