ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναγνώστες ψηφιακών βιβλίων οι Βρετανοί

Αναγνώστες ψηφιακών βιβλίων οι Βρετανοί
Η νέα εποχή στο χώρο της ανάγνωσης, έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Από τότε άλλωστε, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα ψηφιακά...

Η νέα εποχή στο χώρο της ανάγνωσης, έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Από τότε άλλωστε, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα ψηφιακά βιβλία, τα οποία σύμφωνα με Βρετανική έρευνα, πλέον κάνουν θραύση στη Βρετανία.

Η Publishers Association, σε έρευνα που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων, έχουν αυξηθεί το 2010 από 4 εκατομμύρια, σε 16 εκατομμύρια λίρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Richard Mollet, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ανάγνωση των ψηφιακών βιβλίων, αυξάνεται με ρυθμούς πάρα πολύ γρήγορους, σε όλους τους κλάδους. Η ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων, ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον πολλές εταιρίες, προσφέρουν στους καταναλωτές συσκευές ανάγνωσης βιβλίων».

Τα αναγνώσματα που κυριαρχούν στις πωλήσεις, είναι αυτά των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών βιβλίων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Publishers Association, οι πωλήσεις τους, ανήλθαν στις 180 εκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό, φαίνεται πως έπαιξε η διάθεση συσκευών όπως το Kindle το οποίο διατίθεται από την Amazon και το Sony Reader.