ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένας υπολογιστής για όλες τις …τσέπες

Ένας υπολογιστής για όλες τις …τσέπες
Πως θα σας φαινόταν η προοπτική να μην πηγαίνατε μια μέρα για καφέ, να μην αγοράζατε τσιγάρα, ή απλά να μην τρώγατε σουβλάκια...

Πως θα σας φαινόταν η προοπτική να μην πηγαίνατε μια μέρα για καφέ, να μην αγοράζατε τσιγάρα, ή απλά να μην τρώγατε σουβλάκια και αντί αυτών, να αγοράζατε ένα pc;

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο, αφού ο David Braben, σχεδιαστής παιχνιδιών, κατάφερε να φτιάξει ένα pc με κόστος που δεν ξεπερνά τα 17 ευρώ!
Το Raspberry Pi, είναι ένα πρωτότυπο υπολογιστή. Βασίζεται στο Linux, ενώ διαθέτει ένα μίνι ηλεκτρονικό κύκλωμα το οποίο έχει μια θύρα usb και μια θύρα HDMI.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αποτελούνται από επεξεργαστή ARM11 στα 700 MHZ, 128 MB μνήμη SDRAM, 1080p30 H.264 high-profile decode, ενώ το λειτουργικό του μπορεί να είναι ένα εκ των Ubuntu, Iceweasel, KOffice, Python.

Η ιδέα του Braben, ήταν να μπορούν τα σχολεία να εξοπλιστούν με μικρού κόστους υπολογιστές, προκειμένου να μπορούν τα παιδιά όλου του κόσμου να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία, χωρίς να σκέφτονται το κόστος.