GOSSIP

Μελ Γκίμπσον: Νέος διασυρμός από στενό του συνεργάτη

Μελ Γκίμπσον: Νέος διασυρμός από στενό του συνεργάτη

Με νέες βαριές κατηγορίες είναι αντιμέτωπος ο Μελ Γκίμπσον, μετά από τη δημοσιοποίηση επιστολής συνεργάτη του που τον κατηγορεί μεταξύ άλλων για αντισημιτισμό.

Ο σεναριογράφος του «Βασικού Ενστίκτου» Joe Eszterhas, σε μια 9σέλιδη επιστολή του προς τον Τύπο, κατηγορεί τον διάσημο ηθοποιό ότι σαμποτάρισε την ταινία που έφτιαχναν μαζί, με τον τίτλο «Μακκαβαίοι», επειδή μισεί τους Εβραίους.

Η ταινία έχει θέμα της την ιστορία ενός Εβραίου πολεμιστή, ο οποίος κατατρόπωσε τα «ελληνο-συριακά» (ρωμαϊκά) στρατεύματα τον 2ο αιώνα π.Χ.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο Μελ Γκίμπσον χάρηκε όταν δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον, επειδή το νεκρό «σκαθάρι» είχε το «σύνδρομο του Μεσσία».

«Κατέληξα ότι ο λόγος που δεν θα κάνεις τους 'Μακκαβαίους' είναι ο χειρότερος όλων. Μισείς τους Εβραίους», αναφέρει στην επιστολή του ο σεναριογράφος. Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο Γκίμπσον έχει ξεστομίσει ύβρεις για το Ολοκαύτωμα, όπως και για το ιερό κείμενο των Εβραίων, Τόραχ.

Σε ένα παραλήρημά του για τον Λένον, ο Μελ Γκίμπσον φέρεται να έχει πει ότι «Άκου τα τραγούδια του! Imagine. Το μισώ αυτό το τραγούδι. Χαίρομαι που είναι νεκρός».

Αυτά που λέει δε για την πρώην σύζυγό του, Οξάνα Γκριγκορίεβα, του δεν έχουν προηγούμενο: «Θέλω να την μαχαιρώσω πισώπλατα, την ώρα που θα συνευρίσκομαι μαζί της», ισχυρίζεται ο Eszterhas.

Ο Μελ Γκίμπσον απάντησε άμεσα ότι οι ισχυρισμοί του πρώην φίλου του είναι ψέμα, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.