ΓΥΝΑΙΚΑ

Light πίτσα... με φυστικοβούτυρο και μπανάνα!

Light πίτσα... με φυστικοβούτυρο και μπανάνα!
Είναι μακράν ένα από τα γευστικότερα light επιδόρπια… αφού συνδυάζει...

Είναι μακράν ένα από τα γευστικότερα light επιδόρπια… αφού συνδυάζει την πίτσα με το φυστικοβούτυρο και μπανάνα!

Υλικά
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
μία ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ.
μία μπανάνα, κομμένη σε 14 φέτες
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα και αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Άλειψε ομοιόμορφα το φιστικοβούτυρο πάνω στην έτοιμη ζύμη. Γαρνίρισε με τις φέτες μπανάνας και βάλε μια πρέζα καστανή ζάχαρη πάνω σε κάθε κομμάτι μπανάνα. Ψήστη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψτη σε 12 κομμάτια και βάλτη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με ψιλοκομμένα φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου.

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, αντικατάστησε το φιστικοβούτυρο με πραλίνα.

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι: 113 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 14 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 10 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 117 mg νάτριο