Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ευρωεκλογές 2024: Αισιοδοξία στη ΝΔ για υψηλά ποσοστά, «κλειδώνει» η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2024: Αισιοδοξία στη ΝΔ για υψηλά ποσοστά, «κλειδώνει» η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τις πρώτες μεταπασχαλινές δημοσκοπήσεις αναμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου αν και σύμφωνα με τη γάτα δεν βλέπουν σημαντικές αλλαγές.

Όπως μου έλεγε μάλιστα το μεγάλο ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται περισσότερο στην …ουρά παρά στην κορυφή. Την έβαλα λοιπόν να ψάξει περισσότερο και έμαθε πως στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η ΝΔ θα ξεπεράσει σίγουρα το 30%, και μάλιστα, όπως λένε, δύσκολα θα πέσει κάτω από το 33%, ποσοστό που ξεπερνά τον πήχυ που έχουν θέσει και σίγουρα θα φέρει χαμόγελα.

Η δεύτερη θέση έχει κλειδώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό, όμως, που εκτιμούν πως θα φέρει προβληματισμό, καθώς πιθανότατα θα είναι κάτω από το 17%. Αν μάλιστα ισχύουν τα προγνωστικά τους και για το ΠΑΣΟΚ που το δίνουν να βρίσκεται στα ποσοστά των εθνικών εκλογών, τότε σίγουρα θα αναμένουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα την 10η Ιουνίου για την αντιπολίτευση.

Αυτό που μου έκανε πάντως εντύπωση είναι πως, όπως μου λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται από την αποχή, δηλαδή υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που δηλώνει πως δεν θα πάει να ψηφίσει αλλά αν πήγαινε θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Η αποχή αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στα μικρότερα κόμματα καθώς εκεί γίνεται μια πραγματική μάχη για το ποια θα μπούν στην ευρωβουλή και ποια θα μείνουν εκτός.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα έτσι ώστε να έχει τα επόμενα χρόνια και μέχρι το τέλος της τετραετίας όλο το χρόνο για να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων όπως είναι ακρίβεια , τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, η ασφάλεια, η εγκληματικότητα και άλλα. Η γάτα θεωρεί βέβαιες και κάποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα οι οποίες όμως προφανώς θα έχουν να κάνουν και με το εκλογικό αποτέλεσμα. Όσο ψηλότερα είναι η ΝΔ τόσο και μικρότερες, καταλαβαίνω θα είναι οι αλλαγές. Άρα ριζικό και δομικό και ότι άλλο ακούω το τελευταίο διάστημα, ανασχηματισμό, μην αναμένουμε.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε και να πούμε και ένα μπράβο στον Θοδωρή Λιβάνιο που έτρεξε την ιστορία της επιστολικής ψήφου καθώς 202.515 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν το επόμενο διάστημα από το σπίτι τους με … μηδενική ταλαιπωρία.

Σημαντικό νούμερο ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι από αυτούς για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν θα πήγαιναν την Κυριακή των εκλογών στις κάλπες. 150.000 θα ψηφίσουν στη χώρα μας και 50000 στο εξωτερικό και αν όλα, όπως φαίνεται, κυλήσουν ομαλά, είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να μας δοθεί αυτή η δυνατότητα και στις εθνικές εκλογές.