ΚΑΙΡΟΣ

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) τα φαινόμενα «χτυπούν» την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Αύριο, Πέμπτη (11/12/2014) τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από την Παρασκευή (12/12/2014) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Ο καιρός την Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας οι οποίες θα ενταθούν περαιτέρω από το απόγευμα της Πέμπτης στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν περαιτέρω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση από 4 έως 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν παροδικά ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια που από το απόγευμα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι ισχυρές αρχικά στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις