ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο - Eπιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο - Eπιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης (16/12/2014) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στα δυτικά της χώρας.

Η κακοκαιρία σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ θα εκδηλωθεί:

  1. Την Τρίτη (16/12), βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Την Τετάρτη (17/12) τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στα δυτικά ενώ από το μεσημέρι θα επηρεαστούν τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (18/12). Τέλος υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστούν πρόσκαιρα από τα φαινόμενα η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Αναλυτική πρόγνωση για Τετάρτη (17/12)

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα σημειωθούν στα δυτικά και από το μεσημέρι στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Στην Αττική θα παρουσιαστούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες με τον καιρό να βελτιώνεται κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 και πρόσκαιρα έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και σταδιακή βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη μέχρι 20 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις