ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα στα δυτικά και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές εκδηλώνονται την Τετάρτη (17/12/2014).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ενώ θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Η ισχυρή βροχόπτωση πλήττει την Αττική, η οποία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους. Η κίνηση είναι αυξημένη στους κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ η περιορισμένη ορατότητα ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους οδηγούς.

Τα φαινόμενα συνεχίζονται κατά διαστήματα με την κακοκαιρία να «χτυπάει» κυρίως τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα. Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι περιοχές της Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που βρίσκεται σε ισχύ από την Τετάρτη (16/12).

Ο καιρός την Πέμπτη (18/12)

Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι βροχερός και την Πέμπτη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν βαθμιαία την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες αλλά και την Κρήτη.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες ενώ υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει από το βράδυ και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θα στραφούν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις νοτιότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις