ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προσοχή: Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι θα σαρώσει τη χώρα

Καιρός - Προσοχή: Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι θα σαρώσει τη χώρα

Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα – Τι πρέπει να προσέχετε

Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα παρουσιάσει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (02/05/2016) ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Κυριακή του Πάσχα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα σήμερα θα σαρώσουν κυρίως το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική άστατος θα είναι ο καιρός. Κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτίους 4-5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 και στη Θράκη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πιθανόν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν νότιοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βόρεια καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε ΕΔΩ τις οδηγίες αυτές

Σχετικές ειδήσεις