ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες

Καιρός - Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες

Καιρός τώρα - Τετραήμερος καύσωνας θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα - Πού και πότε ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τοέκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Για το νέο κύμα καύσωνα είχε προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (10/07/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο, Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, ενώ την Τετάρτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

1. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας

Την Τρίτη (11/07/2017) στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη (12/07) και την Πέμπτη (13/07) τους 39 και 40 κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

2. Στις παραθαλάσσιες, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη

Την Τρίτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη τους 37 με 38 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

3. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές

Την Τρίτη τους 31 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Η προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καύσωνα

«Ετοιμαστείτε για μία ζεστή εβδομάδα». Με αυτή τη φράση ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί τους πολίτες για τον καύσωνα που θα σαρώσει (ξανά) τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος, ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» από την Τρίτη έως την Πέμπτη, ξεπερνώντας μάλιστα σε αρκετές περιοχές του 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο δύσκολες ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος παρουσίασε τους χάρτες στους οποίους απεικονίζονται οι περιφέρειες με τις μέγιστες θερμοκρασίες.

Οι περιοχές που θα βιώσουν περισσότερο αυτόν τον καύσωνα, δηλαδή τα τμήματα που θα σημειωθούν οι μέγιστες τιμές στη θερμοκρασία είναι:

- η Κεντρική Μακεδονία
- η Θεσσαλία
- η Στερεά Ελλάδα
- η Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησος
- τα Ανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων
- η Νότια Κρήτη

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook

Σχετικές ειδήσεις