ΚΑΙΡΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες στην Αθήνα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες στην Αθήνα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Αλλάζει σε λίγες ώρες το σκηνικό του καιρού - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντανα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Σε κλοιό κακοκαιρίας και η Αθήνα

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ισχυρά φαινόμενα θα σαρώσουν τη χώρα.

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα, Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπεται για την Τρίτη από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα να ενταθούν και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, σύμφωνα με την έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Καταιγίδες και στην Αθήνα

Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08) σε πολλές περιοχές της Αθήνας σημειώονται καταιγίδες. Αύριο, Τρίτη στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για αύριο, Τρίτη στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην Κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και βελτίωση από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες έως το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.