ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός

Με καλό καιρό θα κυλήσει η πρώτη μέρα Νοέμβρη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Ωστόσο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση μέχρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Αττική

Με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια μπαίνει το Σάββατο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιά με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στη βόρεια Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά τοπικά μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τις πρωινές ώρες αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις