ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζονται οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα και την Τετάρτη (3/12) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική θα παρουσιαστούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές κατά διαστήματα οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και από το βράδυ θα αλλάξουν κατεύθυνση σε βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τμήματα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα πρόσκαιρης εξασθένησης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα τις βράδυνες ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: στα νοτιά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ και στα βορειότερα νησιά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη (4/12)

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διαρκείας και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες βαθμιαία θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Παρασκευή (5/12)

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις