ΚΑΙΡΟΣ

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο (13/12/2014) καθώς σταματούν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες μέρες και προκάλεσαν το θάνατο πέντε ατόμων στον Έβρο.

Ο ήλιος κάνει και πάλι την εμφάνισή του καθώς υπάρχει ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας με τους άνεμους να φυσούν ισχυροί με ένταση από 5 έως 7 μποφόρ. Οι δυνατοί άνεμοι εξασθενούν σταδιακά ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ μόνο το πρωί αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ στα ανατολικά οι οποίοι θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τους άνεμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός με τους άνεμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος είναι ο καιρός ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ μόνο στα ανατολικά τμήματα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια και ανατολικά θα φτάσουν έως και τα 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες είναι τοπικά αυξημένες στα νότια με σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι με ένταση 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ στα νότια θα είναι πιο ισχυροί και θα φτάσουν τα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 14/12/2014

Ο καλός καιρός συνεχίζεται και την Κυριακή. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις