ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές την Τρίτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές την Τρίτη

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά της χώρας την Τρίτη (16/12/2014) οι οποίες βαθμιαία θα μετατραπούν σε σποραδικές καταιγίδες. Κατά τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα πιο ισχυρά.

Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φυσούν νότιοι και στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά έως και τα 6 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες καθώς πιθανόν να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά περιόδους ενώ υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει τοπικά το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 ενώ θα φτάσουν βαθμιαία έως και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές από το βράδυ ενώ το πρωί θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες με την πιθανότητα τοπικών ομιχλών. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες θα είναι κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανώς τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις