ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, με βροχές κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.Σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια που το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χωρά.

Αττική
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες που πιθανόν στα δυτικά και βορειά να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από το βραδύ.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που πολύ γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς κελσίου, με αισθητή πτώση από το βράδυ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια αρχικά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα όμως και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακά και από τα δυτικά θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 5 έως 14 βαθμούς, αλλά στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη και σε πτώση από το μεσημέρι.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονιά αρχικά θα πέσουν στα ορεινά, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ στις βόρειες Κυκλάδες θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν στα Δωδεκάνησα το πρωί 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια, βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς, ενώ από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Σχετικές ειδήσεις