ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν την Τετάρτη

Καιρός: Χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν  την Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής προβλέπει για σήμερα (6/1/2015) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στον υπόλοιπο νομό, ο καιρός θα χαρακτηρισθεί από λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν βαθμιαία ενώ θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά τις μεσημεριανές ώρες τους 5 βαθμούς το ανώτερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ.

Για την Τετάρτη (7/1/2015) η ΕΜΥ προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, με μέση θερμοκρασία από 0 - 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν και να φθάσει τους -3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5 - 7 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη χώρα, για σήμερα (6/1/2015) προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και νοτιότερα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα κατά τόπους, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασίες χαμηλές. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 - 8 μποφόρ.

Για την Τετάρτη (7/1/2015) προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προβλέπεται παγετός, τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες κάτω από το 0 σε ορισμένες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 - 8 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις