ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται ο καιρός αλλά... παραμένουν τα προβλήματα

Βελτιώνεται ο καιρός αλλά... παραμένουν τα προβλήματα

Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή (9/1) ο καιρός σε όλη τη χώρα - Τα προβλήματα λόγω του παγετού παραμένουν σε αρκετά σημεία του οδικού άξονα – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό που έχει δημιουργηθεί σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πρόβλημα στις μετακινήσεις στη βόρεια Ελλάδα

2219440

Στην περιοχή της Καστοριάς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως 22ο χλμ.

Για όσους οδηγούς κινούνται από τη Φλώρινα προς την Καστοριά, μέσω του ίδιου δρόμου, αλυσίδες χρειάζονται, από 15ο έως 30ο χλμ.,στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, του νομού Πέλλας και στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβάδια Κιλκίς.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης - Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας), διασταύρωση "Βρύση του Κατή" (νομός Λάρισας) και στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος", στο νομό Καρδίτσας.

Στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ δεν διαξάγεται εδώ και πολλές ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης υδάτων, στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου, στη Ροδόπη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

2220345

Οι... διακοπές θα συνεχιστούν για τους μαθητές καθώς κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή, ορισμένα σχολεία στην Ανατολική Αττική και το Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω του παγετού και της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν στο δήμο Αχαρνών το 28ο Δημοτικό σχολείο (περιοχή Στρατοπέδου Καποτά), το 19ο Δημοτικό σχολείο (περιοχή Πανόραμα), τα σχολεία που βρίσκονται στους οικισμούς Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό.

Στη Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, θα παραμείνουν κλειστά τα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Διονύσου θα ανοίξουν στις 9:00 π.μ. λόγω παγετού κατά τις πρωινές ώρες.

Επίσης, μετά τις 9.00 π.μ. θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσια και ιδιωτικά) των δημοτικών ενοτήτων Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας του δήμου Κηφισιάς.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη δημοτική κοινότητα Εκάλης.

Στη Δυτική Αττική κλειστό θα μείνει το σχολείο Ζωφριάς στη δημοτική κοινότητα 'Ανω Λιοσίων, στο δήμο Φυλής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, στα Κύθηρα μετά τις 10.00 το πρωί θα ανοίξουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χώρας Κυθήρων, τα Δημοτικά Χώρας-Καρβουνάδων και Ποταμού, τα Νηπιαγωγεία Λιβαδίου και Ποταμού και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Φρατσίων.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στη βόρεια Ελλάδα
Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Σουφλίου Έβρου, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Στους δήμους Βοΐου, Εορδαίας και Σερβίων - Βελβεντού Κοζάνης, θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τήνος

tinos

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Τήνος.

Αιτία, τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής για το κυκλαδίτικο νησί κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Για τρείς μέρες το νησί δεν είχε ρεύμα, ωστόσο από το απόγευμα της Πέμπτης (8/1), όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία είχε διακοπεί λόγω βλαβών στο Δίκτυο που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Εύβοιας και των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία του κατάφεραν παρά τις αντίξοες συνθήκες να φθάσουν στα σημεία των βλαβών στις γραμμές του Δικτύου – από τις οποίες μέσω υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτροδοτείται η Τήνος – σε ορεινή περιοχή της Άνδρου και προχωρούν σε σταδιακή αποκατάστασή τους.

Πλέον, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στη χώρα της Τήνου αλλά και στον Πάνορμο, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως σε όλο το νησί.

Στο νησί από τα μεσάνυχτα έχει καταπλεύσει το αρματαγωγό Σάμος, το οποίο φιλοξενεί μέχρι και 250 ανθρώπους που δεν μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους από τα χιόνια ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Προβλήματα παρατηρούνται και στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν αυτές τις μέρες. Τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν πάντως κανονικά.

Σοβαρά προβλήματα και στην Άνδρο

Στην Άνδρο η ηλεκτροδότηση δεν έχει διακοπεί, ωστόσο ζητείται να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί από τις χιονοπτώσεις.

Πρόγνωση του καιρού για την σήμερα (9/1/2015)

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ανατολικά και βόρεια νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για μικρής διαρκείας ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 (μείον 4) έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -9 (μείον 9) έως 7 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα ανατολικά τμήματα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε ανατολική και βόρεια Αττική, Σποράδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.
Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -7 (μείον 7) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις