ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός της εβδομάδας

Με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νησιώτικη χώρα, θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες -οι οποίες πιθανόν να είναι, μάλιστα, ισχυρές- θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (18/1/2015).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) τη Δευτέρα (18/1) οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση από 4 έως 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Στην Αττική θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά περιόδους με ασθενείς βροχές να σημειώνονται κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά περιόδους με ασθενείς βροχές να σημειώνονται κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με ένταση έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: νότιοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου μέχρι το απόγευμα πιθανόν να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως το πρωί. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νέφωσης.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασίας: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Τρίτη 20/1

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Τετάρτη 21/01

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στο Αιγαίο 7 και πιθανώς το πρωί 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 22/1

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 23/1 και Σάββατο 24/1

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις