ΚΑΙΡΟΣ

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (30/1/2015) από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της χώρας με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση από 5 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στα πελάγη, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στην Αττική θα εμφανιστούν λίγε νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές με πιθανότητα να μετατραπούν σε καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι θα αυξηθούν σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες οι οποίες θα μετατραπούν σε σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από τα μεσημέρι θα αυξηθούν και θα φτάσουν στα 6 και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και καταιγίδες από το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδας. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν σποραδικές καταιγίδας.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 και στα νότια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 31/1

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα άλλα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες άλλα και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 1/2

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο

Σχετικές ειδήσεις