ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Από την Πέμπτη βελτιώνεται ο καιρός

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Από την Πέμπτη βελτιώνεται ο καιρός

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού και αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, με χιόνια σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Από την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται να αλλάξει και πάλι το σκηνικό του καιρού, με τα χιόνια να δίνουν τη σκυτάλη στη λιακάδα.

Ο μετεωρολόγος, κ. Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε ότι και αύριο, Τετάρτη (10/02) ο χιονιάς θα εξακολουθήσει να πλήττει την Ελλάδα κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, αλλά και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Παρά τη λιακάδα σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα νησιά του Ιονίου και στα βόρεια, ο χιονιάς επιμένει και αύριο Τετάρτη (11/02) κυρίως στις πιο ανατολικές, ηπειρώτικες και νότιες περιοχές, αλλά και στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και ειδικότερα στην Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ οι βοριάδες θα εξακολούθησαν να πνέουν στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλές τιμές στη βόρεια Ελλάδα από -5 έως 4 και στα κεντρικά από -8 έως 8.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και τοπικές χιονοπτώσεις το πρωί και το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια. Οι βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά τοπικά έως και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 μποφόρ.

Με λιακάδα θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη.

Καλύτερος ο καιρός την Τσικνοπέμπτη με λιακάδα σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, στην Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Οι βοριάδες θα εξασθενίσουν και στα πελάγη θα πνέουν οι άνεμοι έως 8 μποφόρ. Ωστόσο, στην κατάψυξη θα παραμείνει η χώρα με τις θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ολικό παγετό θα έχουμε στη βόρεια Ελλάδα με ελάχιστη τιμή τους -13 και μέγιστη τους 6, ενώ στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις