ΚΑΙΡΟΣ

Βροχερός ο καιρός την Τρίτη (21/4) - Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός ο καιρός την Τρίτη (21/4) - Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχίζονται και αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου οι τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στα βορειοανατολικά της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να βρέξει τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ κα βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Θεσσαλονίκη οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται και πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, εξασθενούν από το απόγευμα και στρέφονται στα ανατολικά σε ανατολικούς.

Θερμοκρασία: από06 έως 17 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε είναι πιθανόν στα ορεινά της Στέρεας και της Πελοποννήσου να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις