ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα η Τρίτη (16/6)

Καιρός: Η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα η Τρίτη (16/6)

Η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα θα είναι η Τρίτη (16/6/2015) καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές τη χώρας. Ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει από Τετάρτης καθώς έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) την Τρίτη (16/6) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα ωστόσο κατά τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας και φθάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ κατά τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 και στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικό με ένταση 3 έως 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 33 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος. Τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 33 και καταιγίδες τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος. Τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Ήπειρο.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά .

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 36 και καταιγίδες τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη (17/6)

Τελείως διαφορετικό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη (17/6/2015) καθώς οι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας θα προκαλέσουν σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα και μετά κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βπρειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Ο καιρός την Πέμπτη (18/6)

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη (18/6/2015) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο καθώς θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις και στη συνέχεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πιο ισχυρά στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις