ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη το Σάββατο

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη το Σάββατο

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει από το βράδυ της Παρασκευής (12/02) ο καιρός με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας – Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Κυριακή – Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Συννεφιασμένο και βροχερό θα είναι το Σάββατο (13/02) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς ήδη από το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε ραγδαία μεταβολή στο σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με τα φαινόμενα να εξασθενούν τη Δευτέρα. Από το απόγευμα του Σαββάτου ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές, που ήδη εκδηλώνονται, από το απόγευμα της Παρασκευή θα ενταθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως τη νύχτα της Κυριακής (14-02-2016). Στη δυτική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου.

Νότιοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια τα 8 μποφόρ ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να βρέξει τοπικά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα και μετά στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές να σημειώνονται και πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα εξασθενήσουν από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 14 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή (14/2/2016)

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τη νύχτα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις