ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Απριλίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς άνεμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν το Σάββατο στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την Μακεδονία.

Την Κυριακή (10/04) τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Από τη νύχτα πιθανόν να επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα (11/04) θα εκδηλωθούν πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο (9/4/2016)

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς ανέμους θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα αναπτυχθούν στην Αττική με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια του νομού κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 22 βαθμών κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου

Ο καιρός την Κυριακή (10/4/2016)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία θα πλήξουν και την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.

Σχετικές ειδήσεις