ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δείτε που θα βρέξει σήμερα (15/5) - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Δείτε που θα βρέξει σήμερα (15/5) - Αναλυτική πρόγνωση

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή (15/5) με βελτίωση από το βράδυ σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται βαθμιαία κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 27 βαθμών κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τα ορεινά της δυτικής στερεάς και πιθανώς στην Κέρκυρα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ίσως εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις, στα νότια αυξημένες με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα (16/5/2016)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα αναπτυχθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Δευτέρα (16/5). Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις