ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σαββατοκύριακο με καύσωνα! - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Σαββατοκύριακο με καύσωνα! - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρό για μπάνιο θα κάνει το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Πρόσκαιροι όμβροι θα αναπτυχθούν το Σάββατο (4/6/2016) στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από φυτικές διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 29 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το βραδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 31 και κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (5/6/2016)

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής (5/6) με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάη τοπικά 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις