ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Χαλάει από τις επόμενες ώρες ο καιρός θυμίζοντας... φθινόπωρο!

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας – Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Τα... τερτίπια του καιρού συνεχίζονται και τον Ιούνιο, με τη ζέστη ναι μεν να έχει κάνει την εμφάνισή της αλλά τις καταιγίδες να επιμένουν και να προκαλούν προβλήματα στους αγρότες και στις καλλιέργειές τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα χαλάσει το απόγευμα της Κυριακής, 4 Ιουνίου, στο μεγαλύτερος της χώρας.

Η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, η Αττική, η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα δεχτούν τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλάζι, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους αγρότες για τις καλλιέργειές τους.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ της Κυριακής ενώ τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αίθριος.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Από το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ με νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις