ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή οι Αρχές – Αυτές τις περιοχές θα σφυροκοπήσει η Βικτώρια τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή οι Αρχές – Αυτές τις περιοχές θα σφυροκοπήσει η Βικτώρια τις επόμενες ώρες
INTIME

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Βικτώρια» η οποία από χθες Τρίτη 12/11 έχει «σαρώσει» τα πάντα στο πέρασμα της - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά - Καταστροφές σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά - Πότε υποχωρεί

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» τις βραδινές ώρες της Τετάρτης χτύπησε με έντονα φαινόμενα τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τις αμέσως επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών η «Βικτώρια» θα σφυροκοπήσει τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν, ενώ εξασθένηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού στις συγκεκριμένες περιοχές περιμένουμε από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί επισημαίνεται η ζώνη των ισχυρότερων φαινομένων στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Η «Βικτώρια» «χτύπησε» και την Αττική με βροχές και τοπικές καταιγίδες, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις περίπου τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, να καταγράφονται στην περιοχή του Παπάγου, με 70 mm βροχής.

Δείτε το βίντεο:

Η θάλασσα βγήκε στο... δρόμο

Στο Ρίο, η θάλασσα κάλυψε το παραλιακό δρόμο ενώ έβγαλε και τεράστιες πέτρες στη στεριά.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το Ρίο:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας είναι πλέον ο νομός Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Αργά το βράδυ αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας παραμένει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο.

Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Αποκομμένοι οι κάτοικοι του Αλικιανού – Κατέρρευσε γέφυρα

Οι έντονες καταιγίδες στα Χανιά κατέστρεψαν την πρόχειρη διάβαση που είχε τοποθετηθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη.

Οι κάτοικοι του Αλικιανού παρέμειναν για αρκετή ώρα αποκομμένοι από τις γύρω περιοχές ενώ προσωρινή λύση στο πρόβλημα έδωσε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, Τάσο Κουρουπάκη, να επανατοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey για την διέλευση των οχημάτων.

Κατολισθήσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Μεσαρά

Πολλές ήταν οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο και Μεσαρά) προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Τα συνεργεία της περιφέρειας βρίσκονταν από τη πρώτη στιγμή στα σημεία απομακρύνοντας τα αντικείμενα.

Εγκλωβίστηκε στο Γεροπόταμο – Επιχείρησε η πυροσβεστική

Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις οδηγών που εγκλωβίστηκαν σε δρόμους της Κρήτης που είτε είχαν μετατραπεί σε… ποτάμια, είτε είχαν παρασυρθεί ξένα αντικείμενα και πέτρες εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Οι περισσότερες παροχές βοήθειες καταγράφηκαν στα Χανιά και τη Μεσαρά ενώ χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση του ηλικιωμένου άνδρα που εγκλωβίστηκε στο Γεροπόταμο, εκεί όπου τον περασμένο Φλεβάρη βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ηλικιωμένος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από το συγκεκριμένο σημείο, αδιαφορώντας για τα αναχώματα και τις αλυσίδες που έχουν τοποθετηθεί εκεί για την αποτροπή της διέλευσης των οχημάτων. Το αυτοκίνητο «κόλλησε» μέσα στις λάσπες και χρειάστηκε η Πυροσβεστική ν’ αναλάβει δράση προκειμένου να το επαναφέρει.

Μαθητές μετατράπηκαν σε παίκτες του… Survivor για να βγουν από το σχολείο

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν στη Μεσαρά και συγκεκριμένα στο Τυμπάκι όπου οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ η στάθμη του νερού έφτασε σε υψηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανάρτησε το «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά», όπου φαίνεται πως οι μαθητές του λυκείου στο Τυμπάκι μετατράπηκαν σε παίκτες του… Survivor για να βγουν από το σχολείο.

Οι μαθητές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τις καρέκλες τους πάνω στα οποία πατούσαν μέχρι να φτάσουν σε στεγνό σημείο της αυλής.

Έκλεισαν τις Ιρλανδικές Γέφυρες

Με στόχο να μην επαναληφθούν τραγωδίες όπως η περυσινή που σημειώθηκε στο Γεροπόταμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Φαιστού και του δήμου Γόρτυνας αποφάσισαν να κλείσουν όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις, μεταξύ άλλων και τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου.

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Την απόφαση να μείνουν κλειστά την Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κατέχη η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και να σημειωθούν ζημιές και στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται να παρασέρνεται ένα αυτοκίνητο από τον άνεμο.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Othonimmobiliare:

Νύφι: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία

Δύσκολη μέρα, ξημέρωσε για το Νύφι στην Κεφαλονιά! Η πολύωρη και έντονη νεροποντή δημιούργησε πολλά προβλήματα. Όπως βλέπετε και στις εικόνες, τα φερτά υλικά και οι πέτρες μπήκαν μέσα στο χωριό κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας ζημιές. Την ίδια κατάσταση καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής, περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου.

Για τρίτη φορά σε ένα μήνα πλημμύρισε η Αγία Ευφημία!

Για τρίτη φορά, σε ένα μήνα, η Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, βρίσκεται σε δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, λόγω πλημμύρας. Το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 12, ο Ξηροπόταμος, ύστερα από νεροποντή, κατέβασε νερά, λάσπες και μπάζα, με αποτέλεσμα, τις εικόνες που θα δείτε, στα δυο βίντεο που ακολουθούν, αλλά και στις φωτογραφίες. Σήμερα από νωρίς το πρωί, μηχανήματα του Δήμου Σάμης, σηκώνουν τα μπάζα, τις λάσπες και καθαρίζουν τους δρόμους.

Να σημειώσουμε, πως με όλες αυτές τις πλημμύρες, σοβαρές ζημιές παθαίνουν κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς επίσης και το αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας, από τα φερτά υλικά, που καταλήγουν σε αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι και πότε θα το λάβουν - Ποια τα κριτήρια

Συναγερμός στην Κρήτη: Δείτε τι βρήκε στο χωράφι του (Pics)