ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Κλειδώνουν» τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες – Τα τελευταία δεδομένα

Καιρός: «Κλειδώνουν» τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες – Τα τελευταία δεδομένα

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την κίνηση του συστήματος – Χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Αθήνα, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις.

Όταν το προηγούμενο Σάββατο σπεύσαμε να μιλήσουμε πρώτοι απ’ όλους στο Newsbomb.gr για κάθοδο ψυχρού κύματος προς τη χώρα μας, ορισμένοι έλεγαν πως τρομοκρατούμε, πως δεν θα γίνει τίποτα, πως είναι νωρίς για πρόβλεψη.

Ναι, σαφέστατα ήταν πολύ νωρίς και για το λόγο αυτό τονίσαμε πως τα δεδομένα θα επιβεβαιωθούν εντός της εβδομάδας και οι προγνωστικοί χάρτες θα αποκαλύψουν την πορεία του συστήματος προς τη χώρα μας.

Ακόμα και έμπειροι μετεωρολόγοι κριτίκαραν το θέμα που βάλαμε για την επερχόμενη κακοκαιρία, σημειώνοντας ωστόσο – για να είναι και καλυμμένοι – πως όντως ένα σύστημα κινείται προς τη χώρα μας.

Από τη Δευτέρα άρχισαν να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και να μιλούν ακόμα και για ιστορικό χιονιά και θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, χωρίς μάλιστα να κρατάνε πλέον καμία επιφύλαξη.

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα τελευταία δεδομένα. Όπως τόνισε ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ κ. Σάκης Αρναούτογλου, από την Παρασκευή, μα κυρίως το Σαββατοκύριακο, εντυπωσιακότατη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία συνδυαζόμενη με τον ερχομό ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία, ενδέχεται να προκαλέσει πυκνές χιονοπτώσεις.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει πως είναι πιθανό να χιονίσει ακόμη και σε πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων το Σάββατο, ενώ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την Κυριακή και τη Δευτέρα, αφού τα προγνωστικά μοντέλα δεν συμφωνούν ακόμα απόλυτα, αναφορικά με τις περιοχές που θα δουν ισχυρές χιονοπτώσεις.

Μέχρι αύριο το απόγευμα πιθανότατα θα έχει ξεκαθαρίσει η πορεία του βαρομετρικού και θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Σκληρό lockdown στην Αττική ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Όλα τα νέα μέτρα